Schuurwoning bouwen

Schuurwoning bouwen

Een schuurwoning bouwen wordt gekenmerkt door zowel de grote flexibiliteit van de invulling ervan, als wat betreft het uiterlijk. De woning is in zijn hoofdopzet vergelijkbaar met een schuur, met de mogelijkheid om deze vrij in te delen. Door het toepassen van vide’s kan de hoogte worden ervaren en zo kan in de woning een aangename ruimtelijke sfeer ontstaan die zich onderscheidt van traditionele woningen. Ook kan het dak doorgetrokken worden waardoor een aantrekkelijke overgang tussen buiten en binnen ontstaat, die plaats biedt aan een overdekt terras.

Woningen

Ook het ontwerp van de buitenkant van de woning kenmerkt zich door de grote mate van vrijheid. Het uiterlijk kan worden aangepast aan de smaak van de bewoner, maar er kan ook worden gekozen om de woning op te laten gaan in zijn omgeving.

Zo kunnen de gevels bekleed worden met onbehandelde of in kleur geschilderde houten delen als er sprake is van een landelijke context, of kunnen de gevels worden opgetrokken in baksteen, gevelbeplating of worden gestuukt wanneer de woning gesitueerd is in een uitbreidingswijk of een dorpse omgeving. Ook de combinatie van deze materialen kan een fraai resultaat opleveren.

Landelijk wonen

De door ons ontworpen schuurwoningen bevinden zich alle in een landelijke omgeving, ter vervanging van een boerenschuur op een boerenerf of aan de rand van een dorp. Er is gebruik gemaakt van de ruimtelijk mogelijkheden die een schuurwoning biedt door vide’s op te nemen en de daken door te trekken zodat er overdekte buitenruimtes ontstaan. Ook de vormgeving en het uiterlijk van de woningen refereren, door de toegepaste materialen en kleuren, aan een (boeren)schuur.

De woningen zijn opgebouwd in geprefabriceerde en maximaal geïsoleerde houtskelet-elementen. Het bouwen in houtskeletbouw heeft een aantal voordelen. Zo kan de bouwtijd aanzienlijk verkort worden doordat de houtskelet-elementen worden geprefabriceerd en er eigenlijk sprake is van een prefabwoning.

Schuurhuis Groningen

Alle binnenwanden zijn dubbelzijdig bekleedt met houten platen met daarop gipsplaat, wat met name de geluidsisolatie tussen de ruimten in de woning ten goede komt. De gevels zijn bekleed met houten delen die zowel horizontaal als verticaal zijn aangebracht. De daken zijn, afhankelijk van de context, bedekt met dakpannen of golfplaten.

Schuurwoning bouwen

Wilt u graag door een architect een schuurwoning laten bouwen? We vertellen je graag meer over de mogelijkheden om deze woningen te laten bouwen. Jacob Veltman Architect is graag uw partner bij het bouwen van uw droomwoning.

(Schuur)woningen:

Zuurdijk
Pieterburen
Westernieland (kleine huis)

Heeft u een project in gedachten, vragen of advies nodig?

Neem dan gerust contact op.

Contact